Contact Twitter Facebook YouTube
info@voedseltuin.com | Coördinator zakelijk tel: 06-50 97 44 62

Begeleiding en bestuur

 Coördinatie en begeleiding

Erik Sterk

Erik Sterk

Directeur

“Onze voedseltuin is een publieke plek voor iedereen; kunstenaars, architecten en toevallige voorbijgangers. De grootste kwaliteit van de tuin vind ik dat hij betrokkenen en bezoekers uitnodigt om er eigen idealen op te plakken. De één zegt: ik zou dít ermee willen doen, de ander zegt: ik zou dát ermee willen doen. En het kan allebei. De tuin is een work-in-progress en ik hoop dat we nog lange tijd ‘in progress’ kunnen blijven.”

In het dagelijks leven werkt Erik als projectleider van de Actieacademie bij Inholland Social Work in Rotterdam. Daarnaast Is hij partner bij De Makers van Rotterdam (platform voor sociaal ondernemerschap) en De Veldwerkers (Incubator voor Beloftevol Maatschappelijk Initiatief).

Werkdag: Maandagmiddag

buroeriksterk@gmail.com

 

Tineke van der Burg

Tineke van der Burg

Coördinator zakelijk

“Het werken voor de Voedseltuin geeft enorm veel voldoening. Het is prachtig om op een voormalige haven iets moois, duurzaams op te bouwen en het is geweldig om te zien hoeveel enthousiaste mensen er bij betrokken zijn en te zien wat het werken op de tuin met hen doet.

Mijn favoriete plek in de stad: het M4H gebied, waar de Voedseltuin gelegen is. Daar heeft de stad nog een rauwe rand en er is creativiteit in overvloed.”

Tineke is sinds de oprichting betrokken bij de Voedseltuin Rotterdam, nu als zakelijk coördinator voor twee dagen per week. Daarnaast werkt zij bij het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt en doet ze advieswerk voor twee Rotterdamse fondsen en vult een bestuursfunctie in bij Stichting Pluspunt Rotterdam.

Werkdag: Maandag en Donderdag

tinekevanderburg@gmail.com

 

Max de Corte

Max de Corte

Coördinator tuin

“Omdat we op de Voedseltuin ook werken vanuit Permacultuur principes (zowel sociaal als qua voedselproductie) is het de perfecte werkplek voor mij. Daarnaast is het werken met alle diverse vrijwilligers heel leuk en leerzaam!”

Max werkt al sinds 2013 als coördinator op de Voedseltuin. Hij noemt zichzelf ook wel permacultuur ondernemer aangezien hij vanuit zijn bedrijfje Moestuinman (www.moestuinman.nl ) veel bezig is met educatie rondom Permacultuur, moestuinieren en voedselbossen. Daarnaast ontwerpt en legt hij tuinen, voedselbossen en schoolpleinen aan. Ook heeft hij een aantal eigen voedselbos locaties/projecten waaronder een shiitake paddenstoelen kwekerij.

info@moestuinman.nl

 

Ragnhild Diepens

Ragnhild Diepens

Coördinator tuin

“Het unieke van de Voedseltuin is voor mij dat het een grote permacultuur productietuin is. Daarvan zijn er niet zoveel in Nederland. Daarnaast werkt er een heel divers team aan vrijwilligers op de tuin, wat het werk afwisselend en interessant maakt”

Sinds begin 2015 is Ragnhild werkzaam als tuincoördinator op de Voedseltuin. Naast het aansturen van de vrijwilligers, is zij verantwoordelijk voor het maken en uitvoeren van het teeltplan.

mail@natuurlijkopzuid.nl

 

Bestuur

Anton van Genabeek

Anton van Genabeek

Voorzitter

“Onze tuin is een plek die de medewerkers uitnodigt hun talenten te gebruiken en idealen te verwezenlijken. Dat kan zijn door: rust te vinden in een hectisch bestaan, groenten en fruit te verbouwen voor mensen met een kleine beurs, te bouwen aan een inspirerende plek voor het M4H gebied, te experimenteren met verschillende methodes van permacultuur, wateropvang en Co2-neutrale energieopwekking. En wanneer straks ons containerhome klaar is door: nog vaker groepen te ontvangen en die te vertellen over de tuin, een buitenschool te starten waar mensen kunnen leren wat ze willen weten en wie weet misschien ook wel door bezoekers een heerlijk kopje cappuccino te serveren.”

 

 

Frank Asmus

Frank Asmus

Secretaris

 

Yvonne van Strien

Yvonne van Strien

Algemeen bestuurslid

“Op de voedseltuin verbouwen wij biologische groenten en fruit tbv de Voedselbank. Elke keer als ik op de tuin kom ben ik trots op het werk wat wij elke week weer met elkaar verrichten. Voor mij zelf geniet ik van het werken met mijn handen in de aarde en het buiten kunnen zijn. We werken met collega’s met verschillende culturele achtergronden en dat betekent dat wij onderling leuke recepten uitwisselen als het gaat over het bereiden van de groenten van de tuin.”

4 jaar geleden ging Yvonne met vervroegd pensioen en is sindsdien 2 dagen per week als vrijwilliger werkzaam op de tuin. Daarvoor was ze werkzaam als Sales Manager binnen de Detailhandel.

 

Mark van de Velde

Mark van de Velde

Penningmeester

“De voedseltuin is een prachtige experimenteer plek, waar kwetsbare mensen zich thuis voelen en zinvol werk doen. We verbouwen midden in de stad voedsel met liefde en aandacht en dat past goed bij deze tijd waarin klimaatverandering, milieu en voedsel bewustzijn onder druk staan”

Mark van de Velde  is de bedenker van de slow-urbanisme aanpak in het Zomerhofkwartier en startte verschillende groene initiatieven in de wijken.